НачалоЗа насНастаняванеЗа минералната водаЦениГалерияКонтакти                    
 За минералната вода

Курортът Минерални бани е национален балнеоложки курорт и е профилиран за лечение на заболявания на периферните артерии от органичен и функционален тип – облитериращи заболявания – ендартрити, облитерираща атеросклероза, болест на Бюргер, болест на Рейно, вегетативни и диабетни ангиопатии и др.

В България , единствено в Минерални бани, обл.Хасково,  минералната вода лекува тези заболявания, които засягат през последните години все повече и все по-млади хора. Изключителното и лечебно въздействие е доказано по емпиричен път и при клинични изследвания. По този начин курорта е признат, като единствен в България за лечение на тези така често разпространени заболявания.

Най-вече с лечението на болестта на Бюргер, курортът е световно известен. Това специфично заболяване се лекува успешно само на три места в света и  тук в курорта Минерални бани, обл.Хасково.

Минералната вода със своя състав от 32 емана радон се нарежда на едно от първите места по значимост не само в страната, но и в света.
С отличен резултат се повлияват редица заболявания, като:

  • хронични облитериращи заболявания на периферните съдове –артерии и вени – болест на Бюргер, болест на Рейно, варикозна болест, състояния след тромбофлебити, атеросклеротични ендартрити, склеродермия,  и др.
  • заболявания на опорно-двигателния апарат – кости, мускули и  стави – ревматизъм, ревматоиден артрит, болестта на Соколски-Буйо /но не по-рано от 8 месеца след завършване на изострените ставни болки/.
  • дегенеративни и възпалителни ставни заболявания в хроничен стадий – артрози - коксартроза, гонартроза , спондилартроза, състояния след счупване на кости, полиартрити, болест на Бехтерев и др.
  • заболявания на периферната нервна система – радикулит, полиневрит, ишиас, лумбаго, плексити при дископатия и дискова херния и др.
  • гинекологични заболявания – възпалителни процеси на тръбите и яйчниците, първичен и вторичен стерилитет
  • кожни заболявания – хронични екземи, псориазис вулгарис, невродермити, екземи и дерматити, кератодермия, хронични уртикарии и др.

Питейно – минералната водата се прилага при пясък в бъбреците, хроничен гастрит и колит, язвена болест, стомашно-чревни заболявания, хронично възпаление на черния дроб, на жлъчните пътища и др.

 

ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА!

+359/3722 9006

Снимки от фотогалерията:

   
   
   
   

2017 © Семеен хотел "Роксана" с. Минерални бани, Всички права запазени. Webdesign: SWS